30 Days of Gaming – Day 26: Best voice acting

Eigenlijk heb ik deze vraag al beantwoord.

Als één van mijn favourite protagonists heb ik namelijk Jane Shepard aangewezen, mijn hoofdrolspeelster uit Mass Effect. En omdat niet alleen zij maar ook de rest van de cast in de serie een ijzersterke prestatie hebben geleverd, blijf ik ook bij die keuze.

Garrus Urdnot Tali'Zorah

Mass Effect barst natuurlijk van de aliens, en wat ik zo knap vind is dat de stemmen ook echt goed bij de verschillende characters passen. In ME1 vond ik de zachtaardige maar sociaal onzekere Garrus vooral erg overtuigend, maar ook de stereotypische bruut Urdnot en de intelligente maar eenzame Tali’Zorah deden het erg goed.

In Mass Effect 2 kwamen er zelfs nog een paar briljante characters bij. De grootste naam was natuurlijk The Illusive Man, wiens stem werd ingesproken door niemand minder dan Martin Sheen. Ook Thane vond ik, met zijn rasperige, vervormde stem heel erg gaaf. Maar stiekem vond ik Mordin nog wel de beste nieuwkomer: hij leek aanvankelijk heel nerveus en onzeker (en ook vrij onbelangrijk) te zijn en zijn stem droeg dat ook over, maar later in de game bleek dat hij verantwoordelijk was voor het zo goed als uitroeien van een compleet ras… dat had ik dus niet aan zien komen!

The Illusive Man Thane Mordin

Overigens ben ik het ook erg eens met Daniëlle en Bas, die Batman: Arkham Asylum hebben genomineerd: hoewel de meesten Mark Hamill alleen kennen als Luke Skywalker is hij als The Joker echt ge-ni-aal, en dat ze Kevin Conroy als Batman zelf hebben gecast (hij speelde de rol ook al in onder andere The Animated Series, mijn favoriete tekenfilmversie van Batman) maakt het feest alleen nog maar groter.

Lees ook Day 1 van Jeroen!

One thought on “30 Days of Gaming – Day 26: Best voice acting

  1. Bas van Dun

    Wist je trouwens dat in Amerika ooit de serie Birds of Prey heeft gedraait? 1 Seizoen maar, helaas. Over de kinderen van Catwoman en Batman enzo, die ook de misdaad gaan bestrijden. Een live-action serie, vergelijkbaar met Smallville. Daar deed The Joker ook in mee. En het grappige is; in die live-action serie is The Joker ook opnieuw ingesproken door Mark Hamill!

    http://www.youtube.com/watch?v=JF4dxDGLyB0

    Erg cool!

Comments are closed.