30 Days of Gaming – Day 24: Favourite classic game

Ja, dat ligt er maar aan wat je als ‘classic game’ definieert.

Atari 2600Wikipedia noemt het ‘retrogaming’ en geeft daar een opsomming van consoles: onder andere de Atari 2600, (S)NES, Mega Drive en PlayStation worden genoemd. Ook de PC kent veel retrogames, op onder andere de Commodore 64 en DOS-PC’s. We hebben het dan dus in het algemeen over games van eind jaren zeventig tot begin jaren negentig.

Ik ben zelf geboren in het Gouden Jaar 1984 (al was ‘85 ook nog een héél goed jaar ;p) en was dus eigenlijk nét iets te laat om de eerste classics bewust mee te maken. Van de systemen die ik net noemde heb ik al de helft nooit aangeraakt. Zoals ik op Day 1 al had geschreven ben ik eigenlijk opgegroeid met alleen de Game Boy en de PC, en mijn favoriete games daarop heb ik dus al genoemd.

Maar laat ik dan zo vrij zijn om het nog even over een andere boeg te gooien: flipperkasten.

24 pinball machine Ik ben gelukkig nooit zo hard doorgeslagen dat ik nu echt flipperkasten verzamel ofzo, maar als ik er eentje tegenkom kan ik het toch niet laten om er even een potje op te spelen. Ik zie ze nog maar weinig, maar des te bijzonderder is het dan ook wanneer er dan ergens ineens eentje staat te pronken. Aan ééntje kom ik zelfs regelmatig nog voorbij, en die bevindt zich ook nog op een heel bijzondere locatie: in de terminal van het vliegveld van Basel. Deze heeft een 24-thema en lijkt me sowieso gaaf om een keer te spelen, dus ik hoop dat ik een keer daarvoor de tijd heb (lees: vertraging… sorry alvast voor de passagiers!).

Addiction Pinball Op de PC flipperen kan natuurlijk óók, en dat heb vroegâh ook aardig veel gedaan nog in Balls of Steel en Addiction Pinball. In de eerste zat zelfs een Duke Nukem-kast, in de tweede een Worms-kast, dus ze stonden niet eens ver af van de games die ik verder altijd speelde. En terwijl ik dit stukje afrond heb ik uit pure nostalgie nog beide pinball games gedownload respectievelijk besteld :D

Lees ook Day 24 van Daniëlle, Jeroen en Bas!

One thought on “30 Days of Gaming – Day 24: Favourite classic game

Comments are closed.