30 Days of Gaming – Day 20: Favourite genre

Wolfenstein, Doom en Duke Nukem 3D behoren alledrie tot het rijtje van de eerste games die ik ooit heb gespeeld. De bodem was gelegd, het zaadje was geplant, …en nog zo’n vergelijkbare uitdrukking hier.

Mijn favoriete genre is dus duidelijk de First Person Shooter. Want hoewel ik natuurlijk ook zat games uit andere genres speel, ben ik op elk moment toch ook altijd wel ‘bezig’ met een FPS. Een paar highlights.

In het begin speelde ik alleen nog offline shooters, allemaal met een uitgebreide singleplayer verhaallijn. Zo heb ik eerder al SiN genoemd, maar ook Soldier of Fortune kon me erg bekoren. De game was in verband met al het grove taalgebruik, de bad-ass brute criminelen en niet op de laatste plaats de vele rondvliegende ledematen misschien niet erg geschikt voor me destijds, maar ik heb er zéker veel plezier aan gehad.

Soldier of Fortune Soldier of Fortune

Ook Red Faction heeft indruk gemaakt. In deze game was het namelijk voor het eerst niet het hoofddoel om de vijanden aan gort te helpen, maar de omgeving: wat wel en niet kapot kon worden geschoten was hier en daar nog wat beperkt, maar desondanks waren er zat mogelijkheden om complete muren en vloeren weg te vagen.

Langzaamaan kregen we toegang tot een steeds betere internetverbinding (van dial-up naar ISDN naar zelfs kabelinternet) en ging er weer een hele wereld voor me open: die van de multiplayer games. Eén van de eerste games die ik online speelde was de demo van Quake 3. Deze kwam met slechts een handjevol maps en characters, maar ik heb het echt he-le-maal grijsgespeeld destijds. En je kon kleurtjes in je naam zetten, hoe gaaf was dat!

Quake III Quake III

Ik heb al gauw een inhaalslag gemaakt en ook SiN, SoF en RF nog veel online gespeeld. Een andere titel die ik op een gegeven moment ook ‘ontdekte’ was Unreal Tournament, dat ik al vele uren tegen bots had gedaan maar waarin ik pas later ook regelmatig online de strijd aan ging.

Via Unreal Tournament kwam ik nog bij Tactical Ops terecht, een mod die voor UT was wat Counter-Strike voor Half-Life was. Deze game is ook de eerste die ik in clanverband heb gespeeld, wat ineens weer heel wat anders was dan dat simpele aanklooien wat ik voorheen altijd had gedaan.

Tactical Ops (AoT) Tactical Ops (AoT) Tactical Ops (AoT)

Ook Battlefield 1942 heeft me nog heel wat uren gekost. Dit was echt een pure clangame, en in onze clan [EW] heb ik ook hele leuke mensen leren kennen (uit Nederland, Engeland en onder andere Finland) en een erg gezellige tijd gehad. Mettertijd is dat allemaal wel weer verwaterd, en opvolgers BF: Vietnam, BF2 noch de andere games hebben we opgepakt, maar toch denkt opa graag terug aan die goeie ouwe tijd.

Battlefield 1942 Battlefield 1942

Daarna is er wat het online gamen een grote luwte geweest, onder andere door studeren, vliegen en World of Warcraft. Maar intussen heb ik weer genoeg vrije tijd om aan het gamen te kunnen besteden, en op het moment speel ik dan ook bijna dagelijks (wanneer ik thuis ben dan) wel een paar potjes Call of Duty: Modern Warfare 2. Dat gaat niet altijd van harte, maar daar heb ik eerder al uitgebreid over verhaald ;)

Lees ook Day 20 van Daniëlle, Jeroen en Bas!

2 thoughts on “30 Days of Gaming – Day 20: Favourite genre

  1. Bas van Dun

    Quake III arena, heel veel uren gespeeld. Natuurlijk op school in de pauzes (en tijdens de lessen stiekem ook af en toe). Enige keer dat die af ging was wanneer we Unreal Tournament gingen starten. Wat een tijd :D

  2. Mark Post author

    Haha op school werd bij ons geen Q3 of UT gespeeld… wij deden Delta Force tijdens informatica, en de leraar deed mee :D

Comments are closed.