30 Days of Gaming – Day 18: Favourite protagonist

Omdat Lara mijn favourite character is en zij natuurlijk de protagonist van de Tomb Raider games is zou ik haar nu wéér moeten nomineren, maar laat ik deze keer wat andere characters bespreken.

Claude (GTA III)Als ik bijvoorbeeld kijk naar de coolness-factor, dan komt Claude (uit GTA III) bovenaan de lijst te staan. Deze gast zegt tijdens de hele game geen enkel woord – sterker nog, het is pas in GTA: San Andreas, dat drie jaar later verscheen, dat we überhaupt zijn naam te weten komen – maar weet toch aardig hoog in de criminele boom te klimmen. En dat alles om uiteindelijk wraak te kunnen nemen op zijn ex-vriendin, die geprobeerd heeft om hem te vermoorden na een geslaagde bankoverval.

HEV Suit (Half-Life)Een andere bekende silent protagonist is natuurlijk Gordon Freeman uit Half-Life. Maar niet hemzelf wil ik aandragen hier, want hij blijft eigenlijk vrijwel anoniem… liever zet ik de spotlight eens op het HEV Suit. In de grotendeels verlaten laboratoria in de game is het vaak ijzig stil en eenzaam, en wat is er dan gemoedelijker dan een sexy vrouwenstem die zachtjes wat in je oor fluistert: “User death imminent. Seek medical attention.”

Als laatste toch ook nog een tweede character van de betere sekse: Jane Shepard, oftewel mijn Commander Shepard van Mass Effect. Anders dan bij Lara is zij niet direct een favoriet vanwege haar looks, maar net als het HEV Suit vanwege haar stem: Mass Effect barst sowieso al van de goede voice-actors (en schitterende cutscenes), maar ik vind Jane met haar ernstige, licht zanderige, ferme maar oh zo lieve en gemeende stem daar nog met kop en schouders bovenuit steken.

Jane Shepard (Mass Effect)

Lees ook Day 18 van Daniëlle, Jeroen en Bas!

5 thoughts on “30 Days of Gaming – Day 18: Favourite protagonist

 1. Bas van Dun

  Hm, die Claude legt het toch af tegenover het mannetje uit Vice City in mijn ogen. Die game was op alle punten beter dan GTA III, dus ook qua leading man. Maar hey, that’s just me ;-)

 2. Danielle

  Oh ja, vanwege haar stem :P Je bedoeld niet stiekem haar tieten alsnog? (A)
  Zeker na aanleiding van ons gesprek van gister twijfel ik daar nu aan :P

 3. Mark Post author

  Lol xD

  Misschien ook niet heel toevallig dat ik “mijn” Shepard een rood kapsel heb gegeven, en niet blond of bruin/zwart (A)

 4. Pingback: 30dog Day 26: Best voice acting @ ma.rkus.nl | happy little pilot person

 5. Pingback: 30 Days of Gaming – Day 29: A game you thought you wouldn’t like, but ended up loving @ ma.rkus.nl | happy little pilot person

Comments are closed.