30 Days of Gaming – Day 1: Very first videogame (PC)

Oei oei, ik begin aan dit artikel met al een hele lijst games naast me en ik weet niet eens waar ik moet beginnen.

Ik heb in ieder geval al ontdekt dat ik iets gemeen heb met Daniëlle, namelijk dat Leisure Suit Larry sowieso één van de eerste games is die ik heb gespeeld. Zij heeft danwel de grafisch wat opgepoetste variant gespeeld en ik zowaar nog de allereerste, maar wat de digitale opvoeding betreft maakt dat geen verschil: ik heb mijn eerste condoom al rond mijn 7e levensjaar gekocht.

Leisure Suit LarryLeisure Suit Larry
“buy condoms” of “buy lubbers” werkte natuurlijk ook.

Leisure Suit LarryLeisure Suit Larry

Andere games van het eerste uur waar ik nog graag aan terugdenk zijn Prince of Persia, Tom & Jerry, Golden Axe, Blues Brothers, Prehistorik 2… maar ondanks dat ik deze stuk voor stuk helemaal grijs heb gespeeld zijn het allemaal titels die ik pas later heb gespeeld.

Prince of PersiaBlues Brothers

Prehistorik 2Prehistorik 2

Mijn buren hadden namelijk eerder een PC dan wijzelf.. sterker nog, zij hadden al een echte PC met Windows 3.1 (misschien zat er zowaar al een hi-tech Pentium processor in) terwijl wij thuis nog met een 386 met DOS zaten opgescheept. En dus was het waarschijnlijk ook mijn buurjongen die mij gametechnisch gezien ontmaagd heeft. (excusez le mot)

En de eerste echte game (naast Patience en Mijnenveger) die ik daar volgens mij heb mogen meemaken is…

SkiFree.

Ski Free Ski Free

Ski FreeSki Free

Dus, daar heb je het.

Om het goed te maken geef ik gewoon nog een lijstje van games die ik graag wil noemen. Ik hoop dat er een paar “oh-jaatjes” tussen zitten voor je!

Wolfenstein, Doom, Duke Nukem 3D, Police Quest, Kings Quest, Bio Menace, Das Boot, Wings of Fury, Dune, Lemmings, The Incredible Machine, Monster Bash, Ski or Die, Spider-Man (deze), Catacomb 3-D, Commander Keen, Test Drive, OutRun, Stunts, Formula One Grand Prix (deze), Teenage Mutant Ninja Turtles (deze), Jazz Jackrabbit, Sim City, Theme Hospital.

Lees ook Day 1 van Daniëlle, Jeroen en Bas!

6 thoughts on “30 Days of Gaming – Day 1: Very first videogame (PC)

  1. joene

    OMFG CATACOMB 3D !!!!!!!!!!!! idd dude, die vergeet ik helemaal. op een groene floppy xD hahaha. ik vond die game dood en doodeng :S

  2. markus Post author

    LOL ik vond destijds eigenlijk alleen Metroid op de GB doodeng. C3D was toch mooi kleurrijk en happy? xD

    Wel vond ik zo’n andere shooter á la Wolfenstein/Catacombs best creepy, maar daarvan kan ik niet meer op de naam komen… iets met ‘tri’ ofzo?

  3. Pingback: ma.rkus.nl happy little pilot person

  4. Pingback: 30dog Day 24: Favourite classic game @ ma.rkus.nl | happy little pilot person

Comments are closed.