30 Days of Gaming – Day 1: Very first videogame (GB)

Geen flauw idee.

Maar wat ik wél weet, is dat ik al van begin af aan veel heb gegamed. Ik was ook al gelijk aardig multiplatform bezig: zowel de Game Boy, die m’n vader al rúim voor de release in Europa een keer uit Japan mee had genomen voor mij en m’n broertje, als de 386 PC die ook al vroeg in m’n jeugd op het bureau pronkte konden me zeer bekoren.

Welke van de twee platforms ik als eerst ontdekte weet ik ook niet meer 100% zeker, maar laat ik beginnen met de Game Boy.

De GB werd me uiteraard in de handen gedrukt met dé launchtitel erin: Super Mario Land. Zonder savemode maar mét enkele heel lastige levels plus een onwijs pittige eindbaas (hey, ik was 6 ofzo?) had ik echt een hele kluif aan deze game, en ik kan me niet herinneren dat ik de game echt vaak heb uitgespeeld. Toch heb ik er vele, vele uren aan besteed en ik kan de levels en vooral ook de muziek intussen wel dromen.

supermariolandboxsupermariolandscreens

Over dromen gesproken: nachtmerries heeft de GB me ook opgeleverd, want een andere game die ik erbij kreeg was Metroid. Brrrrr, dat introscherm alleen al… daar krijg je toch de kriebels van als je alleen van die happy little platform games als Mario hebt gespeeld? Sowieso bleek deze game ook nog te moeilijk voor me, want veel verder dan ongeveer 30 minuten in gelinkt filmpje ben ik geloof ik nooit gekomen.

imageimage

Andere games die ik vanaf begin af aan al veel en vaak heb gespeeld zijn F-1 Race, DuckTales, Wario Land en Kirby’s Dreamland Adventures. Ooit heb ik nog Kid Dracula gekocht, maar dat was denk ik wel de laatste game die ik op de GB heb gespeeld.

imageimage

imageimage

Voor wie wat oude herinneringen wil opdoen: veel van de games die ik heb genoemd zijn via onder andere Longplays.org op YouTube te vinden!

Binnenkort deel 2: PC.

Lees ook Day 1 van Daniëlle, Jeroen en Bas!

One thought on “30 Days of Gaming – Day 1: Very first videogame (GB)

  1. joene

    wario land en kirby’s dreamland waren erg vet ook op de GB Classic ja xD. o en omg, ducktales ja :o vette shit.

Comments are closed.