Tweaker in de cockpit

Van mij geen welkomstwoord op dit nieuwe blog, dat vind ik nogal afgezaagd. Maar om me daarover direct in de openingszin te gaan lopen beklagen is ook weer zowat. Dan maar gewoon gelijk beginnen toch? B)

Van de week heb ik na lang wachten mijn Duitse vliegbrevet in ontvangst mogen nemen. Ik had al een Nederlandse, omdat ik mijn opleiding ook gewoon in Nederland heb gedaan, maar nu ik hier in Duitsland bij een maatschappij aan de slag ga is mijn dossier doorgestuurd van de Inspectie Verkeer en Waterstaat naar het Luftfahrt Bundesamt. Duurde zeven weken; de luchtvaart is ondanks de vele Europese en wereldwijde verdragen nog écht niet zo internationaal als je zou denken.

Zo denken mensen nog wel meer dingen over de luchtvaart, en dat is één van de dingen waar ik het over wil gaan hebben in dit weblog tweakblog. Daarom stel ik u graag voor aan Theo, die net als ik voor een beroep als piloot is gegaan. Hij was wel bereid een paar vooroordelen te bevestigen. Filmpje!

Voor de geïnteresseerden is er ook nog deel 2, deel 3 en deel 4. Duurt elk 10 minuten ongeveer, maar ik vind het prachtig om te zien :DGoed, ik ga in dit blog een licht werpen op hoe het wél gaat. En omdat we het hier toch over een tweakblog hebben zal ik dat vanuit het perspectief van een tweaker doen. Graag ga ik bijvoorbeeld wat vertellen over het mobiele serverpark dat vliegtuig heet: het intrumentarium, het flight management system en natuurlijk de flight director / autopilot. Tot gauw!